Behandlingsassistent

Om dig

Vill du vara med och skapa Sveriges bästa HVB-verksamhet? Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med ungdomar. Till våra två HVB-hem Hammersta HVB i Botkyrka och Andersboda Gård HVB  utanför Södertälje söker ständigt efter duktiga behandlingsassistenter.

HVB-hemmen har  har plats för 6-7 pojkar i ålder 14-18 år. 

 Du är utbildad socionom, behandlingsassistent, socialpedagog eller motsvarande. 

 Vi vill att du har erfarenhet av liknande arbete, är engagerad, nyfiken och redo att själv prova nya saker och att vara med och bygga upp en helt ny verksamhet som har målet att bli landets bästa HVB. 

Du har lätt för att skapa kontakt med människor, har god social kompetens i både tal och skrift. Du är tålmodig, stresstålig och har förmåga att se skillnad på människa och problematik. Du har lätt för samarbete och har både förmåga att ta egna beslut och lyssna på andra. 

 Du erfarenhet av målgruppen eller arbete med behandling med KBT-inriktning. 

Du behärskar en eller flera av insatserna MI, ART, CRA, RePuls, Ett nytt vägval eller DBT.


Dina arbetsuppgifter

I arbetet som behandlingsassistent ska Du skapa en trygg miljö för ungdomarna genom en strukturerad och meningsfull vardag. I vardagen arbetar Du också med fokus på varje ungdoms individuella behov där Du som personal står för trygghet, värme och en hållning där vi är goda förebilder för våra ungdomar. 

 Du är med ungdomarna i deras vardag vilket innefattar allt från matlagning och städning, till skola, läxor och fritidsaktiviteter, där du har en viktig roll som aktivt stöd och mentor. Du skriver journaler i vårt elektroniska system, Infosoc. Vi arbetar med kontaktmannaskap vilket innebär ansvar över och hjälp med de kontakter ungdomen har behov av med till exempel socialtjänst och skola. Du kommer självständigt att genomföra behandlande samtal och övningar med ungdomarna, enskilt eller i grupp.


Arbetet är framför allt dygnspass med samt sovande jour på boendet. Även eftermiddagspass/kvällspass förekommer. 

 Vi erbjuder en tjänst med stora utvecklingsmöjligheter i ett företag som präglas av värme, flexibilitet och korta beslutsvägar.


Körkort är ett krav.


Låter det intressant? Skicka en spontanansökan till info@lejongruppen.com

Märk mejlet med "Behandlingsassistent"