Familjehemskonsulent

Om dig

Vill du vara med och bygga Sveriges bästa familjehemsverksamhet? Vi söker dig som är socionom eller motsvarande och har erfarenhet av att ha arbetat som handläggare inom familjehemsvård eller utredning av barn och unga. Det är meriterade om du har jobbat som familjehemskonsult och har utbildning i Nya Kälevesten. Vi söker Dig som är skulle lockas av vara med och bygga upp familjehemsverksamheten tillsammans med verksamhetschefen.

Våra familjer finns i Storstockholm/Mälardalen och Uppland. Vårt kontor är för närvarande i Botkyrka, men din arbetsplats främst är där dina familjer finns. Du arbetar självständigt, är. flexibel och nyfiken. Vidare bör du vara framåt lagt, orädd och har en god känsla för att möta och ta människor.


Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ha en nyckelroll i att vara med och bygga upp och Sveriges bästa familjehemsverksamhet. Dina arbetsuppgifter kommer vara att rekrytera, utreda och följa upp familjehem. Du bistår familjehemmen med stöd och handledning när de har en ungdom placerad hos sig. Du kommer också svara på förfrågningar från socialtjänsten, genomföra studiebesök med socialtjänsten i familjehemmen samt marknadsföra oss hos socialtjänsterna. Pojkar med behandlingsbehov är den prioriterade målgruppen. Flickor, ensamkommande, samt pojkar utan behandlingsbehov tas emot i mån av plats.

Lejongruppen har ett centralt behandlingsteam med spetskompetens. Behandlingsteamet jobbar individuellt, och i grupp med ungdomarna. Deras arbete har sin grund i KBT som vi kombinerar med andra metoder såsom rePULSE, CRA, MI för att möta den enskilde ungdomens specifika behov.

Vi ser handledning och kompetensutveckling är en viktig del i arbetet.

Vi erbjuder en mycket spännande tjänst med stora utvecklingsmöjligheter i ett företag som präglas av kvalitet, flexibilitet och korta beslutsvägar.

Du rapporterar till verksamhetschefen för Lejongruppen familjehem.

Arbetstiden är främst veckodagtid, arbete på kvällar och helger kan förekomma även om det är ovanligt. Beredskapstjänstgöring enligt rullande schema tillkommer dock.  


Körkort är ett krav.


Låter det intressant? Skicka en spontanansökan till info@lejongruppen.com

Märk mejlet med "Familjehemskonsulent"